Hvis du ikke får nok søvn, så kan det skade din hjerne


Hvis du er et voksent menneske der har problemer med at sove, så er der en rigtig god grund til at gøre hvad du kan for at optimere dine muligheder for at få en bedre nattesøvn. I dag skriver Videnskab.dk om et nyt studie der viser at der er en stor sammenhæng mellem det at have søvnbesvær og en krympende hjerne.

Dem der ikke får nok søvn oplever en større reduktion af hjernen end dem som får en nok af den gode søvn. Studiet er udført af psykologer fra universitet i Oslo og i samarbejde med Oxford. De fandt ud af at hjernesvind var størst hos personer over 60, og altså i endnu større omfang hvis personerne ikke fik nok kvalitetssøvn. Det er flere dele af hjernen som bliver påvirket af ikke at få nok god søvn, og områder som påvirker processer som hvor godt vi husker, opmærksomhed, tolkning og problemløsning. Det vil sige, at det er et bredt udvalg af hjernens opgaver som ikke bliver udført helt lige så godt som ellers, hvis vi ikke får sovet nok.

Du kan læse mere om undersøgelsen her

Vi anbefaler at købe topmadras online

Du får mere for pengene online Du får generelt mere for pengene, når du køber seng online.

Ad

Hvorfor er en god topmadras vigtig for din søvnkvalitet?

Hvordan du ligger har en stor indflydelse på hvordan du sover, og hvilken søvnkvalitet du har. En stor del af vores krop har direkte kontakt med topmadrassen (minus et tyndt lagen), og ofte har topmadrassen derfor endnu større direkte indflydelse på vores søvn end både seng og dyne, som dog selvfølgelig også skal være i høj kvalitet for at vi opnår den bedste nattesøvn.

Har du en gammel seng, så kan du med stor fordel vælge at udskifte topmadrassen og dermed forbedre din liggekomfort betragteligt uden det kræver en større investering. Tag et kig på nogle af topmadrasserne vi beskriver her på siden, og find den som passer til dig og din seng.

 

Recent Content