Hvilken type topmadras skal jeg vælge?


Der findes overordnet 3 typer af topmadrasser, som er normalt for danskerne at købe. Vi vil i nedenstående gennemgå fordele og ulemper ved de enkelte typer af topmadrasser, så du forhåbentlig nemmere kan vælge den topmadras som passer dig og din pengepung.

Hvis du trænger til at forbedre din seng, så er en oplagt måde at gøre det op via topmadrassen. Langt de fleste danskere har enten en boxmadras eller en springmadras som seng. De er begge ofte ganske hårde, og det giver derfor ikke altid den bedste søvn at sove direkte på dem. Det kan betyde at du kan risikere at få ondt i ryggen, skuldrene eller hofterne. I bedste fald slipper du med en dårlig søvn. Har du en hård seng, så behøver du måske ikke nødvendigvis at udskifte sengen, men ofte kan du købe en god topmadras. Topmadrassen vil samtidig forlænge sengens levetid som en god bonus. Men lad os tage et kig på de forskellige typer af topmadrasser der findes.

Den billigste type: Skum topmadrassen (koldskum og purskum)

Grunden til at der bliver solgt mange skummadrasser af koldskum og purskum er ganske simpelt prisen. De er billig at producere, og du kan derfor også købe dem billigt i f.eks. Jysk eller Bilka, eller hvor du ellers finder de billigste topmadrasser. Koldskum og purskum topmadrasser forbedre ikke ens søvn og liggekomfort, så hvis du er på jagt efter en topmadras fordi du har en hård seng, så bør du ikke købe en af disse skummadrasser. Skummadrasser har samtidig den ulempe at varme har svært ved at forsvinde. Hvis du er en varm person, så vil du hurtigt komme til at svede ekstra ved valg af koldskum eller purskum. Den største grund til at købe en af disse madrasser er for at forlænge levetiden på din seng.

Vi anbefaler at købe topmadras online

Du får mere for pengene online Du får generelt mere for pengene, når du køber seng online.

Ad

Fordele ved Skum topmadrasser

 • Billig
 • Forlænger din sengs levetid

Ulemper ved Skum topmadrasser

 • Den har svært ved at komme af med varmen
 • Giver ikke ekstra støtte
 • Forbedre ikke en hård seng

Anbefaling af skum topmadras

Vi har her på Topmadras.net valgt ikke at anbefale nogle topmadrasser af koldskum eller purskum, da kvaliteten simpelthen er for lav til at vi kan anbefale at man investere i sådan en. Hvis du ønsker en topmadras af koldskum eller purskum, så anbefaler vi at du køber den absolut billigste du kan finde.

Den gode skummadras: Memory Skum topmadras

Denne type topmadras er ofte også kendt under navnene Viskoelastisk skum eller bare Memory Foam. Denne type af skum har nogle egenskaber som koldskum og purskum ikke har, og er dermed kan den også forbedre din nattesøvn. Memory skummadrasser former sig også efter din krops tryk, men den er mere kompakt og den specielle sammensætning i Memory skummadrasser gør at den giver dig en bedre aflastning på de områder af din krop hvor der ligger størst vægt. Memory skummadrasser føles altså dejlig bløde, men giver samtidig en god støtte og aflastning så du ikke får problemer med ryggen.

Fordele ved Memory skum topmadrasser

 • Tilpasser sig din kropsvægt udfra kropsvarme
 • Dejlig blød topmadras
 • Giver en god støtte og aflastning
 • Forlænger din sengs levetid

Ulemper ved Memroy skum topmadrasser

 • Den har svært ved at komme af med varmen

Anbefaling af Memory Skum topmadrasser

3D Memory K60 topmadrassen – en rigtig lækker topmadras med 6 cm tyk kerne (gå efter topmadrasser med en tyk kerne – de fleste der sælges har ofte en kerne på 4 cm, men 6 cm er altså ofte bedre): Læs mere om 3D Memory K60 her eller køb den her

Det naturlige valg af topmadras: Latex topmadrassen

Latex er et naturprodukt, og da de har mange af de samme egenskaber som Memory skum, så det ofte også et rigtig godt valg af topmadras. Latex madrassen kan føles en smule fastere, hvilket ikke nødvendigvis er en dårlig ting, og hvis du køber en latex topmadras bør du gå efter en med en høj densitet, hvilket betyder at den giver den bedste støtte lige meget hvor meget du vejer. Da latex er et naturligt produkt, så gør det også disse topmadrasser meget mere allergivenlige end alle andre (med mindre du specifikt lider af latex allergi). Latex vil derfor være det oplagte valg, hvis du gerne vil have en miljøvenlig og allergivenlig topmadras. En anden kæmpe fordel som latex madrasserne har, er at de mere mere ventilerende end madrasser af skum, som har svært ved at aflede varme. Du får derfor en topmadras der føles meget mere frisk og lækker at sove på, også på en varm sommerdag. Dette kan gøre en stor forskel for ens søvnoplevelse.

Fordele ved Latex topmadrasser

 • God støtte og fasthed
 • Dejlig ventilerende
 • Naturprodukt
 • Miljøvenlig
 • Allergivenlig
 • Forlænger din sengs levetid

Ulemper ved Latex topmadrasser

 • Som udgangspunkt ikke lige så effektiv som Memory Skum

Anbefaling af Latex topmadrasser

Hvis du gerne vil have en ekstra kølende topmadras, så kan Ocean Blue Latex anbefales. Her er der gjort ekstra ud af at du ikke skal ligge og svede om natten, ved at der er skudt kølende gele ind i latex kernen. Læs mere om Ocean Blue Latex her eller køb den her.

Et andet rigtig godt valg er Mayan Green topmadrassen, hvor der er gjort ekstra ud af at lave en miljøvenlig og allergivenlig topmadras. Samtidig har den en absolut fantastisk densitet, som slår alle andre på markedet! Læs mere om Mayan Green her eller køb den her.

 

Se alle de topmadrasser som vi anbefaler her:

80×200

90×200

120×200

140×200

180×200

Recent Content