Hvilken topmadras er den bedste til min dobbeltseng?


Det er svært at besvare spørgsmålet om hvilken topmadras der er den bedste. Det kommer ganske enkelt an på hvem man er, hvad man godt kan lide, og om der er specielle forhold som f.eks. allergi eller om man sveder meget om natten når man sover. Her i artiklen, vil vi komme ind på nogle af de forhold du skal tænke på, når du køber en ny topmadras til din dobbeltseng.

Skal du have en ny topmadras? Stil dit spørgsmål via chat eller via email her

 

Derfor skal du anskaffe en god topmadras til dobbeltsengen

Nu har du måske lige investeret i en ganske god dobbeltseng. Er det så virkelig nødvendigt også at købe topmadrassen? Svaret er i de fleste tilfælde ja. Udover at topmadrassen normalt giver dig en bedre støtte, så er der også nogle mere praktiske grunde. Sengen holder meget længere, hvis du har en topmadras ovenpå den. Typisk vil det lag du ligger direkte på, altså normalt topmadrassen kunne holde cirka 5 år, og da en god kvalitets dobbeltseng med en topmadras kan holde omkring 10 år, før den bør udskiftes, så er der altså rigtig mange ekstra år i dobbeltsengen på denne måde. En ny topmadras vil derudover selvfølgelig også give en ældre seng et nyt pift, og den vil føles ny og lækker. Rigtig mange af dem som ligger direkte på deres dobbeltseng, får ofte problemer med skuldre, ryg eller hofterne. Her vil mange måske tænke at de bliver nød til at tage ud og investere i en ny seng. Det er dog ikke sikkert det er nødvendigt. En god topmadras vil ofte kunne forbedre den måde du ligger på sengen på, så markant at den ekstra støtte og komfort som den giver, vil løse det ubehag som der er omkring skuldre og hofter. Her er det selvfølgelig så vigtigt at man sørger for at investere i en god topmadras, med den rette effekt. Overordnet kan man sige at topmadrassen har to formål.

Vi anbefaler at købe topmadras online

Du får mere for pengene online Du får generelt mere for pengene, når du køber seng online.

Ad
  • Den skal absorbere sveden når du ligger og sover, og dermed give din seng en meget længere holdbarhed.
  • Den skal smyge sig ind til rygsøjlen, hvorved den giver ekstra støtte uden at det bliver for hårdt. Hvis du vælger ikke at have en topmadras risikere du at komme til at ligge for hårdt, og dermed skade din krop på sigt.

Læs lidt om forskellige topmadrasser af høj kvalitet her

Jeg vil gerne have en kølende topmadras til vores dobbeltseng – hvilken skal jeg vælge?

Kølende topmadras ocean blueHvis du har det varmt om natten, så kan valget af topmadrassen have overraskende stor betydning. Det er nemlig slet ikke kun dynen som afgøre om du ligger og sveder når du sover, men mindst lige så meget det underlag som du ligger på. Har du det varmt om natten, så skal du gå efter latex topmadrasser. Latex er et godt produkt som fra naturens side er ganske ventilerende. Det er vigtigt at varmen fra din krop kan komme væk, hvilket den ikke kan med alle typer af topmadrasser. Da cirka 46% af din krops overflade rammer topmadrassen, så betyder det også at lidt under halvdelen af din krop efter kort tid vil have svært ved at komme af med varmen. Resten af kroppen må kompensere ved at svede. Er en af jer en rigtig varm person, så kan det derudover også anbefales at går efter de ekstra kølende topmadrasser. Her er der skudt kølende gel ind i latexkernen, hvilket giver madrassen ekstra gode muligheder for hurtigt at komme af med varmen. Et rigtig godt bud på en kølende topmadras er Ocean Blue Latex 180×200

 Jeg foretrækker en god blød topmadras til vores dobbeltseng – hvilken er den blødeste?

3d memory foam topmadrasHvis blød og lækker er de stikord du sætter på en god topmadras, så er der ingen tvivl om at det er en skummadras til dobbeltsengen du leder efter. Skum har den fordel at det ud fra din kropsvarme former sig om din krop. På denne måde føles topmadrassen rigtig dejlig blød og lækker. Det er også det der gør at den giver en rigtig god komfort, når du ligger på den. Disse grunde er også det som har gjort den til den mest populære type af topmadrasser. Latex har dog indhentet en del her de senere år.

Undgå at købe en alt for varm skummadras

Det måske største problem, hvis du gerne vil have en blød skummadras er at de bliver ret varme, specielt om sommeren. Hvis du gerne vil have en blød topmadras, kan det derfor være en god ide at gå efter en skummadras med 3D betræk. Det gør at topmadrassen bedre kan ånde, og dermed også nemmere komme af med noget af varmen. Hvis du skal have en rigtig kølende topmadras, så skal du dog have fat i en latex madras. Der findes også enkelte modeller hvor der er skum på den ene side og latex på den anden side. Så har du mulighedenfor at vende den om sommeren, når skummadrassen bliver for varm. Du kan eventuelt tage et kig på denne skummadras og latexmadras.

En rigtig god blød topmadras

Hvis blødt er vigtigt for dobbeltsengen i jeres soveværelse, så kunne et godt bud på skummadras være denne super skummadras med memory skum af den bedste kvalitet. Du kan læse mere om 3D Memory K60 her

 Jeg vil gerne have en god allergivenlig topmadras til vores dobbeltseng – hvilken skal jeg vælge?

_kologisk_topmadras_4Allergi er et stort problem i manges hverdag, og da vi bruger rigtig mange timer i sengen året rundt, så giver det også mening at vælge en allegivenlig topmadras. De mest allergivenlige topmadrasser er ofte latex topmadrasserne. Latex er et naturligt produkt som udvindes fra gummitræet og når det er behandlet rigtigt, kan det derfor både give ekstrem gode støttende topmadrasser og madrasser der er allergivenlige. Det måske allerbedste bud på topklasse topmadras der er allergivenlig og miljøvenlig er Amayan Green topmadrassen. Den er af 100% naturligt latexfyld og en lige så naturlig polstring. Den har både Rainforrest Alliance certifikat og Oeko-Tx certifikat, og det primære nøgleord når du køber denne topmadras er altså bæredygtighed.

Man kan måske tro at du når du vælger en allergivenlig og miljørigtig topmadras kan ende med en madras der ikke performer lige så godt på de andre områder. I dette tilfælde er det dog lige modsat. Mayan Green topmadrassen har en bedre densitet og dermed fasthed (den er ikke hård!) end nogen anden topmadras. Du kommer derfor til at få den helt rigtige støtte hele natten igennem.

Mayan Green topmadras er det oplagt valg hvis en af jer har allergi og i stadig gerne vil have den absolut bedste komfort i jeres dobbeltseng, så er det valget.

Du kan læse mere om Mayan Green topmadrassen her.

 

Flere spørgsmål til topmadrassen (eller dyner, puder, boxmadrasser, senge)? Stil et spørgsmål nedenfor eller skriv på chatten

Det er vigtigt at vælge de rigtige “møbler” til soveværelset. Er der noget som du gerne vil have uddybet i forhold til valg af topmadras, så er du meget velkommen til at skrive spørgsmålet i kommentarfeltet nedenfor. Du kan også få svar på denne chat:

Tryk her for hurtigt svar på chat

Recent Content