Den forkerte seng og topmadras kan forværre dine problemer med ryggen


Selvom sengen er det møbel vi tilbringer mest tid i, så er det alligevel meget få der tænker over hvor vigtigt det er at investere i en ordenlig seng. Dette kan let komme til at gå ud over den ryg og din lænd.

Du bruger cirka en tredjedel af dit liv i sovende tilstand, og det har derfor også tilsvarende betydning for dit liv.

Her kan du købe en god elevationssengboxmadrasspringmadras

Et dårligt sengevalg er ofte med til at forværre rygproblemer

Et ganske forsigtigt bud fra kiropraktorer er at helt op til 25% ligger i en seng som ikke passer til dem. Samtidig er folk generelt for dårlige til at skifte deres seng ud i tide. Langt de fleste senge holder i omkring 10 år, men det er for danskerne helt normalt blive liggende i dem indtil de er helt nedslidte.

Vi anbefaler at købe topmadras online

Du får mere for pengene online Du får generelt mere for pengene, når du køber seng online.

Ad

Folk glemmer at senge har en udløbsdato

Det er svært at sætte tal på, men rigtig mange mennesker har en tendens til at glemme at senge rent faktisk har en udløbsdato. En helt almindelig springmadras holder desværre ikke for evigt, og selvom du har investeret rigtig mange penge i den for 20 år siden, så har den sandsynligvis udtjent sin værnepligt. Rigtig mange har været helt vildt glade for deres seng i alle disse år, men problemet er at på samme måde som sengen gradvis forværres så vænner du dig også til den og mærker måske ikke at den påvirker din ryg negativt.

På samme måde som det er med nogle madvarer, så kan det være svært at se at sengen er gået over udløbsdatoen. Langt de fleste danskere ved godt at man skal være påpasselig med at spise fødevarer som har overskredet “Mindst holdbar til” dato. Du kan ofte godt spise det hvis datoen er overskredet med en enkelt dag, men er det flere uger, så er det sandsynligvis ikke spiseligt. På samme måde er det med senge, og du kan sikkert godt klare at bruge den et par måneder mere end de 10 år, men bruger du sengen i flere år udover de sædvanlige 10 år, så er det altså på samme måde med en hvis risiko for helbredet og din ryg.

Sved er en af de store syndere

Vi sveder cirka en halv liter hver eneste nat, og det er i høj grad den som er med til at nedbryde vores senge. Den nedbryder både de udvendige materialer men giver også rust på fjedre. Det betyder at sengen altså bliver træt efter et stykke tid, og dermed ikke giver den rette støtte længere.

Smerter og ubehag i lænd og ryg er en af de hyppigste årsager til en nedsat arbejdsevne, og der er derfor også kun dårlige grunde til ikke at få udskiftet sin seng lidt oftere end hvad mange gør.

Du kan forlænge din sengs levetid med en topmadras

I og med sved er det helt store synder, så er det muligt at forlænge din sengs levetid med en del år. Topmadrassen bliver i denne sammenhæng et beskyttende lag. Samtidig er det muligt at vende en topmadras, og dermed sikre at den får den friske luft den skal have. Det anbefales at du hvert 5-7 år køber en god topmadras, og dermed kan du ofte også give sengen det længere levetid. Her er det dog samtidig vigtigt at du køber en topmadras af en høj kvalitet. En god topmadras kan øge din liggekomfort selv på en gammel seng, men den dårlige kan desværre også gøre det modsatte.

Spar ikke på sengen

Sengen er selvfølgelig ikke den eneste årsag til en dårlig ryg, men kan være en væsentlig grund. I nogle tilfælde kan du godt mærke om sengen er en af grundene til at du har rygproblemer. Hvis du vågner om morgenen og har smerter i ryggen, så er det normalt dine muskler der brokker sig. Her er det meget sandsynligt at din seng ikke har givet dig den rette støtte i løbet af natten. Får du først rygproblemer i løbet af dagen, så er det nok nærmere leddene som er problemet. Lige meget hvad, så vil det dog være en god ide at overveje om det er tid til at investere i en ny god seng, eller om ikke andet i en ny topmadras, som kan give den gamle seng en smule nyt liv. Har du problemer med ryggen, så anbefaler vi derudover at du tager kontakt til en professionel til at vurdere hvad grunden til dine rygproblemer er.

I og med at du bruger så så stor en del af din tid i sengen, så vil det uanset hvad, ikke være nogen god ide at spare på sengen. Det er simpelthen det vigtigste møbel i hele boligen. Du kan meget nemmere klare at sidde på en gammel ølkasse end du kan klare at sove i en dårlig seng. Har du ikke råd til at investere i begge dele, så vil sengen til hver en tid være den vigtigste.

Her kan du købe en god elevationssengboxmadrasspringmadras

Recent Content